Vi pusser opp nettsiden og du har snublet over en side i gammelt design. Vi oppdaterer fortløpende :)


Om ice.net

Vår visjon er å vokse ytterligere som en unik og annerledes mobiloperatør, som hver dag kjemper for å bli Norges mest anbefalte selskap.

Gjennom ti år har ice.net levert unik arealdekning med vår mobile bredbåndstjeneste. I juni 2015 lanserte vi også mobiltelefoni, og ble en fullverdig mobiloperatør i både privat- og bedriftsmarkedet. I tillegg til å ta markedsandeler i historisk fart med våre mobilabonnement, bygger vi også Norges tredje mobilnett. Et smartere og annerledes mobilnett, hvor optimal kombinasjon av nyskapende teknologi, dekning, hastighet og kapasitet gjør det mulig for oss å tilby kundene våre nye og innovative løsninger.

Vi har allerede bygget egen 4G-dekning i de største byene i Norge, og fortsetter utbyggingen i året som kommer. Målet er 80% populasjonsdekning innen 2018. I områder hvor vi ikke har egen ice.net dekning vil vi fortsette å tilby kundene dekning i Telia sitt nettverk, slik vi gjør i dag.

Om ledelsen

ice.net er eid av ice group

Om Eivind

Eivind Helgaker har siden 2009 vært ansvarlig for Ice Norge AS. Eivind har 7 års erfaring fra Tele2, blant annet som markedsdirektør, og senere Canal+ hvor han var daglig leder i flere år. Eivind har en Master of Science in Marketing - Sivilmarkedsføring fra Handelshøyskolen BI i Oslo.

Eivind Helgaker

Administrerende Direktør
eivind.helgaker@ice.net

Om Mette

Mette Hopsdal er ansvarlig for kulturen i ICE Norge – dets DNA, og for HR-funksjonen i selskapet. Mette har 8 års erfaring fra Synsam, blant annet som direktør HR og organisasjonsutvikling, og har også jobbet med ledelse på ulike nivå i SATS, Elixia og Christiania Glasmagasin. Mette er utdannet lærer ved Høgskolen i Bergen og UIB.

Mette Hopsdal

DNA Direktør
mette.hopsdal@ice.net

Om Shiraz

Shiraz Abid er ansvarlig for salg. Shiraz kom fra NetCom hvor han hadde ansvaret for ulike distribusjonskanaler, produktledelse og CRM mot bedrifts- og privatmarked. Shiraz har en mastergrad i Business Administration og en bachelorgrad i IT-ledelse fra Handelshøyskolen BI.

Shiraz Abid

Salgsdirektør
shiraz.abid@ice.net

Om Kjetil

Kjetil Totland er ansvarlig for kundeservice og logistikk i Ice Norge AS. Kjetil kommer fra stillingen som COO i Smartphones Telecom, og har fra tidligere opparbeidet seg erfaring fra Tele2, Touch Mobility og Skandiabanken. Kjetil er utdannet økonom med en Bachelor of Business Management fra Walsh University.

Kjetil Totland

Kundeservice- og logistikkdirektør
kjetil.totland@ice.net

Om Martin

Finansdirektør Martin Westersø leder økonomifunksjonen i Ice Norge AS. Martin har bakgrunn som revisor og konsulent i KPMG, Finance Manager i Diageo Nordics & Baltics og Økonomisjef i Off Piste. Martin er utdannet Siviløkonom ved Handelshøyskolen BI.

Martin Westersø

Finansdirektør
martin.westerso@ice.net

Om Hans

Hans Heggenhaugen er ansvarlig for alt av produkter og tjenester i ice.net. Hans har 8 års erfaring fra NetCom (Telia), blant annet som Head of Commercial Management B2B, og før det flere år med produktledelse i Checkpoint Systems. Hans har en mastergrad i Business, Computing and Information Systems fra Griffith University, Australia og en bachelorgrad i Økonomisk styring og Ledelse fra Trondheim Økonomisk Høgskole, TØH

Hans Heggenhaugen

Produktdirektør
hans.heggenhaugen@ice.net

Om Kyrre

Kyrre Tjømøe Bekkelund er ansvarlig for all markedsføring av merkevaren ice.net. Kyrre kom fra Tele2 og stillingen som markedssjef i Norge, fra tidligere har han erfaring fra merkevareledelse i Ringnes/Carlsberg. Kyrre har en mastergrad i finansiell økonomi fra BI og en Cand.Mag grad fra universitetet i Oslo.

Kyrre Tjømøe Bekkelund

Markedsdirektør
kyrre.bekkelund@ice.net

Om Jan-Erik

Jan-Erik Hvidsten er ansvarlig for Teknologi avdelingen (Network, IT, PMO, Procurement) i Ice Norge AS. Han har mer enn 20 års erfaring fra Telekom bransjen i Norge. Jan-Erik har jobbet for Ventelo som CTO/COO, CTO i 1881.no og CM i Motorola Norge AS (Nødenett). Han innehar en Bachelorgrad innen telekommunikasjon.

Jan-Erik Hvidsten

Teknologidirektør
janerik.hvidsten@ice.net

Pressemateriell

Logo, ice.net svart

Størrelse: 746 KB
Filformat: EPS
Oppløsning: 1019 x 279 piksler

Last ned

Placeholder

Logo, ice.net gul

Størrelse: 747 KB
Filformat: EPS
Oppløsning: 1019 x 279 piksler

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 5390 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 3600x4500

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 2630 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 3003x4500

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 4580 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 3071x4500

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 4580 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 4500x2770

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 3760 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 4500x3003

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 3670 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 4500x3003

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 5010 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 4500x3003

Last ned

Placeholder

Eivind Helgaker, Adm. direktør

Størrelse: 4340 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 4500x3003

Last ned

Placeholder

Ledelsen i ice.net

Størrelse: 3712 kB
Filformat: JPG
Oppløsning: 4000x2168

Last ned

Placeholder

Pressemeldinger

Eivind Helgaker

Kontakt

Eivind Helgaker
Adm. direktør
For generelle kundeservicehenvendelser ber vi om at du ringer 21 00 00 00
hverdager mellom kl 08:00-20:00 og lørdager mellom kl 08:00-16:00


07.12.17

ice.net introduserer Rollover Deling

7. desember 2017 – ice var første norske mobiloperatør som introduserte datarulling, såkalt Data Rollover. Nå gir ice.net privatkunder mulighet til å dele overskuddsdata med hvem de ønsker.

Les mer

I praksis betyr det at privatkunder av ice kan dele overskuddsdata fra forrige måned med alle andre mobilkunder som har privatabonnement hos ice.net.

– Hos andre operatører må man være i familie eller trenger en datasjef for å dele data. Utgangspunktet vårt er at alle mobilkundene våre er i samme familie. Den som har data til overs kan selv få lov å bestemme hvem han eller hun ønsker å dele data med, det være seg en venninne, kollega, kjæreste eller flørt på byen, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.

Tidligere i år var ice.net først i Norge med å lansere automatisk datarulling for alle privatkunder med mobiltelefonabonnement. Datarulling – eller Data Rollover - betyr at data man har til overs på mobilabonnementet ved slutten av måneden, blir automatisk overført til neste måned.

ice.net introduserer rollover-deling fra og med i dag, uten ekstra kostnad for selskapets kunder. Tjenesten blir automatisk inkludert i alle mobilabonnement for privatkunder. Kunder kan dele overskuddsdata gjennom siste versjon av ice-appen eller «min side» på ice.net sine hjemmesider.

Data som man har mottatt i gave, men som ikke er brukt opp, vil bli overført videre til neste måned med Data Rollover.

– Vi endret privatmarkedet til kundenes beste da vi lanserte datarulling i februar i år. Nå er vi første selskap som åpner opp for fullverdig datadeling blant alle våre mobilabonnenter. Dette er imidlertid kun ett av flere kommende kundevennlige grep vi kommer til å lansere det neste året, legger Helgaker til.


16.10.2017

ice.net ber kunder fjerne router-batteri fra Smartrouter W1

16. oktober 2017 – Telecomselskapet ice.net har i dag kontaktet om lag 10 000 kunder og bedt dem fjerne batteriet som sitter i smartroutere av typen «W1».

Les mer

Selskapet har oppdaget at enkelte batterier som brukes i W1-smartroutere kan ha en defekt. Alle kunder som har denne routertypen, omtrent 8 000 privatkunder og 2 000 bedriftskunder, blir derfor bedt om å fjerne batteriet.

Kundene blir bedt om å fjerne batteriet av sikkerhetsmessige årsaker. Dersom man har et defekt batteri som ikke fjernes, kan det i ytterste konsekvens resultere i et branntilløp. Det er viktig å understreke at ice.net ikke har registrert tilfeller av branntilløp på grunn av defekte batterier, men selskapet ber likevel alle kunder fjerne batteriet som et føre-var tiltak.

-Vi beklager ulempen det vil medføre, men vi setter alltid sikkerheten først, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Alle routere kan fremdeles brukes med strømkabel etter at batteriet er fjernet, uten at det vil ha betydning for routerens ytelse. Kunder som er avhengig av å bruke batteri i routeren blir bedt om kontakte ice.net via e-postadressen W1@ice.net eller på telefon 69 01 60 30.

Kunder som er usikre på hvilken router-type de har, kan sjekke etiketten på baksiden av routeren, hvor det er tydelig angitt om det er en «W1»-router.

ice.nets øvrige mobile smartroutere av typen «A1» og Mini-router produseres av en annen leverandør og er ikke berørt av batteridefekten.

ice.net oppfordrer kunder som fjerner router-batteriet til å levere det til en kommunal gjenbruksstasjon, og gjøre gjenbruksstasjonen oppmerksom på at batteriet kan ha en defekt.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net, tel: 958 83 035


26.04.2017

ICE.NET BEST PÅ KUNDESERVICE I TELECOMBRANSJEN

26. april 2017 – ice.net gikk til topps i kategoriene for både mobil og bredbånd da Kundeserviceprisen «Best i test» i 2017 ble delt ut denne uken.

Les mer

– Resultatene er en fantastisk motivasjon til alle i ice.net som hver eneste dag står på for å få fornøyde kunder. Vi har gjort svært mye og kundetilstrømningen til selskapet bekrefter at vi gjør mye riktig. Jeg er oppriktig stolt av hvor dedikerte våre ansatte er til å tjene kundene på best mulige måte, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Ice.net vant Kundeserviceprisen i kategoriene bredbånd og mobil, med en poengsum på henholdsvis 94,1 prosent og 92,2 prosent.

– Vi er en veletablert aktør på mobilt bredbånd, mens vi er en relativ ny mobilaktør. Vi har jobbet steinhardt med å kontinuerlig forbedre kundeservice innen begge segmenter. At vi vinner i begge kategorier bekrefter at mange av grepene vi tar overfor kundene våre er riktige, og fremover skal fortsette å sette kundene i fokus og jobbe enda hardere for å bli enda bedre, sier Helgaker.

Totalt, på tvers av alle bransjer, ble 132 selskaper målt i år. Ice.net bredbånd hadde nest-høyeste skår av alle selskapene som ble målt.

Om Kundeserviceprisen
«Best i test» – kundeserviceprisen er gjennomføres av SeeYou i forbindelse med Call Center Dagene hvert år i regi av Confex. Prisen har vært utdelt siden 2006.

Testen gjennomføres ved at hvert selskaps kundesenter blir ringt opp av 25 forskjellige observatører som gjennomfører samme rollespill, som igjen sørger for at alle kundesentrene blir målt opp mot de samme spørsmålene. Målingen har fokus på å måle mottak og velkomst, kundebehandleren – løsning, avslutning og totalinntrykk. Hvert spørsmål får en poengscore basert på svaralternativene, og det hele oppsummeres i en % score.

Resultatlisten Kundeserviceprisen 2017:

Mobil Bredbånd
Ice.net 92,2% Ice.net 94,1%
Chess 88,3% Homenet 84,7%
Telia 87,9% Telenor 79,6%
Talkmore 87,6% Eidsiva Bredbånd 78,0%
OneCall 85,3%% NextGenTel 77,7%
MyCall 84,8% Get 77,3%
Telenor 83,7% CDK 77,2%
Hello 73,5% Lyse Bredbånd 77,0%
Telio 67,0%
Gjennomsnitt 83,4% Gjennomsnitt 80,7%

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net: 958 83 035


26.04.2017

ICE.NET UTVIDER ABONNEMENTSPORTEFØLJEN

26. april 2017 – Mobiloperatøren ice.net introduserer nye mobilabonnement i privatmarkedet for å gjøre det enklere for forbrukere å bytte til abonnement med lavere eller høyere datapakker.

Les mer

– Den siste måneden har vi mottatt to tydelige ønsker fra kundene våre. Mange har etterspurt et abonnement med en enda mindre datapakke, mens andre har gitt oss tilbakemelding om at de ønsker kortere intervaller mellom datapakkene slik de får flere alternativer å velge mellom. Begge ønskene imøtekommer vi, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

ice.net introduserer derfor et nytt lavterskelabonnement til kr 99, inkludert 500 MB datapakke, EU/EØS-roaming og data rollover. I tillegg introdusere selskapet et nytt abonnement med 2GB datapakke til kr 199,-.

I likhet med alle nåværende abonnenter fra ice.net, inkluderer de nye produktene EU/EØS-roaming, data rollover, fri fart, fri tale, SMS og MMS, ingen bindingstid, ingen ekstra kostnad ved overforbruk og bruk av BankID.

– Mobilbransjen har tradisjonelt sett operert med relativt store intervaller mellom datapakkene, slik at forbrukere som ønsker mer data i realiteten blir tvunget til å betale for data de ikke trenger. En slik kundefiendtlig tilnærming utryddet vi i stor grad da vi som første operatør lanserte data rollover. At vi nå reduserer intervallene mellom tilgjengelige datapakker er et naturlig neste skritt for å gi kundene våre enda større fleksibilitet og valgfrihet, sier Helgaker.

Her er oversikt over ice.nets mobilabonnementer

Abonnementstype Pris per mnd Inkludert i pris
Mobil 500MB (NYTT) Kr 99,-
 • Inkludert bruk i EU/EØS
 • Data rollover
 • Fri tale
 • Fri SMS/MMS
 • 4G
 • Ingen ekstra kostnad ved overforbruk
 • Gratis BankID
 • Ingen bindingstid
 • Teoretisk hastighet på opptil 256 Mbit/s, med forventet teoretisk snitthastighet på opptil 100 Mbit/s
Mobil 1GB Kr 129,-
Mobil 2GB (NYTT) Kr 199,-
Mobil 3GB Kr 249,-
Mobil 6GB Kr 349,-
Mobil 12GB Kr 449,-

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net: 958 83 035.


22.03.2017

ICE.NET INN PÅ EIERSIDEN I STREX

Nylig kom ice.net inn på eiersiden i Strex. Sammen med Telia og Telenor utgjør de nå en eierkonstellasjon med ambisjoner og gode forutsetninger for å utvikle Strex videre.

Les mer

– Med ice.net på eiersiden får vi med oss en ny og spennende aktør som representerer det tredje mobilnettet. Med Strex er betaling av varer og tjenester via mobilregningen tilgjengelig for 4,5 millioner mobilkunder. 2,7 millioner av disse har allerede benyttet seg av tjenesten. Med dette er vi den største mobilbetalingsløsningen i Norge, sier daglig leder i Strex, Tove Mette Dramstad.

En milepæl
– Det er et viktig strategisk steg for oss å komme inn på eiersiden i Strex. Vi ser frem til å være med å definere framtiden for norsk mobilbetaling, sier administrerende direktør i ice.net Eivind Helgaker. Helgaker mener Strex er en naturlig del av deres tjenestetilbud, og at det er viktig å kunne tilby kundene en betalingsløsning som faktisk er 100 prosent mobil. – Vår visjon er å vokse som en unik og annerledes mobiloperatør. Samtidig er det viktig at vi kan samarbeide med de etablerte aktørene om å tilrettelegge en smidig og integrert betalingsløsning, avslutter Helgaker.

Les mer om Strex og ice.net, eller kontakt:

 • Daglig leder i Strex: Tove Mette Dramstad | tove-mette.dramstad@strex.no
 • Administrerende direktør i ice.net: Eivind Helgaker | eivind.helgaker@ice.net

ice.net er leverandør av mobiltelefoni og mobile bredbåndstjenester til bedrifter og privatpersoner i Norge. ice.net er Norges tredje største leverandør av mobile bredbåndstjenester, og startet i 2015 med mobiltelefoni. I dag er ice.net en fullverdig mobiloperatør med egen infrastruktur, og har spennende og annerledes tanker om fremtiden for norske mobilkunder. ice.net er en del av AINMT Holdings AB som inkluderer merkevaren Net1 i Sverige og Danmark, samt ice.net i Norge.


05.09.2016

ICE.NET STARTER FORHANDLERKJEDE FOR SMB-MARKEDET

Teleoperatøren ice.net etablerer en ny forhandlerkjede, SmartKom AS, som skal levere kommunikasjonsløsninger innenfor telekom og IT til små og mellomstore bedrifter. Bransjetungvekter og tidligere Telenor-topp Per Jahren blir styreleder i selskapet.

Les mer

SmartKom AS skal tilby profesjonelle telefoniløsninger, bredbånd, nettskyløsninger og diverse arbeidsverktøy til bedrifter i SMB-segmentet. SmartKom AS erstatter dermed Officer-kjeden som ice.nets forhandlerkjede rettet mot SMB-segmentet.

– Sammen med de dyktigste fagfolkene fra Officer-kjeden har vi benyttet det siste året til å skru sammen det mest tilpasningsdyktige produktspekteret og effektive supporttjenester som vi vet små og mellomstore bedrifter har behov for. SmartKom skal være fysisk tilstede og ha et lokalt leveranseapparat som skal kunne betjene lokale bedriftseiere på en optimal måte, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Styreleder i SmartKom AS blir Per Jahren, som er en bransjetungvekter som blant annet har ledet Telenors forhandlerstrategi både i Norge og Norden.

Ved oppstart har SmartKom avdelinger i Oslo, Bergen, Skien, Sandefjord og Kristiansand. I tillegg har selskapet nylig inngått avtale med en avdeling i Stavanger. SmartKom har store vekstambisjoner og vil åpne flere andre avdelinger i løpet av 2016 og 2017.

SmartKom AS er eid 50/50 av Ice Communication Norge AS og Smartkom Holding AS, som er eid av fire SmartKom-avdelinger. Nye avdelinger vil også få mulighet til å komme inn på eiersiden.

– Vårt langsiktig mål er å være tilstede med såkalte flaggskipforretninger i alle de største byene i Norge. Vi skal levere produkter og tjenester som er enkle og med lav terskel for implementering. Det blir ingen kostbare enterpriseløsninger fra oss. Vi skal kun levere løsninger som er forenlig med små og mellomstore bedrifters behov og hverdag, sier Martin Glendrange, daglig leder av SmartKom i Oslo.

SLUTT

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net: 958 83 035.


05.02.2015

ICE.NET INNGÅR AVTALE MED TELIASONERA

5. februar 2015 – ice.net og TeliaSonera har inngått en avtale som innebærer nasjonal gjesting, diverse serviceavtaler, og at ice.net kjøper deler av Network Norway med tilhørende kunder.

Les mer

Avtalen er gyldig fra og med 1. mars etter at Konkurransetilsynet i dag godkjente TeliaSoneras oppkjøp av Tele2s norske virksomhet. Avtalen er en del av en omfattende pakke med avhjelpende tiltak som TeliaSonera la frem for å få konkurransemyndighetenes godkjenning.

-De seneste 15 månedene har vi forberedt og posisjonert oss for å gå fra å være en rendyrket leverandør av mobilt bredbånd til å bli Norges tredje største mobiloperatørselskap. Vi ser frem til å samarbeide med TeliaSonera og til å tilby markedets beste nettverksdekning til kunder av Network Norway og ice.net, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Avtalen mellom ice.net og TeliaSonera trer i kraft 1. mars og inkluderer følgende:

 • ice.net kjøper Network Norways 90.000 kunder og overtar systemer, distribusjonsavtaler, ansatte og merkevaren Network Norway.
 • ice.net kjøper Officer AS, Norges raskest voksende forhandlerkjede innen mobil kommunikasjon, med 20 forhandlere over hele Norge.
 • ice.net inngår en seksårs avtale om nasjonal gjesting (NRA) med TeliaSonera. Avtalen inkluderer 2G-, 3G-og 4G-dekning for både kunder av Network Norway og ice.net.
 • ice.net har mulighet til å inngå en tjenestetilbyderavtale (Service Provider) med TeliaSonera som ice.net kan benytte seg av frem til virksomhetens eget nettverk er operativt.
 • En opsjon om overtakelse av frekvensene i 2100 MHz-båndet, avhengig av myndighetsgodkjennelse.
 • En samlokaliseringsavtale som gir ice.net tilgang til TeliaSoneras basestasjoner til gunstige priser og betingelser.

Den 1. oktober 2014 kunngjorde ice.net at virksomheten skulle kjøpe deler av Tele2s mobilnettinfrastruktur dersom TeliaSoneras oppkjøp av Tele2s norske virksomhet ble godkjent av norske konkurransemyndigheter. Som et resultat av dette vil ice.net fra og med i dag overta deler av Tele2 nettverksinfrastruktur.

I november 2014 inngikk ice.net en avtale med Alcatel Lucent, som skal bygge 4G LTE mobilnett for ice.net. Selskapet skal i første omgang oppgradere ice.nets mobile bredbåndsnett til 4G LTE – et av verdens første rendyrkede LTE 450-nett med overlegne dekningsfordeler. I forbindelse med oppgraderingen vil også alle de nyervervede frekvensene bli støttet av det nye utstyret.

SLUTT

For ytterligere informasjon:
Eivind Helgaker, ice.net, tel: 958 83 035 eller eivind.helgaker@ice.net

Om ice.net
ice.net tilbyr mobilt bredbånd med en unik kombinasjon av hastighet og dekning. Nettverket er i dag basert på 3G-teknologi med radiooverføring på frekvensbåndet 450 MHz. Dette båndet kjennetegnes ved at hver basestasjon gir stor geografisk dekning og ice.net dekker over 75 prosent av Norges areal. Kystdekningen er så godt som sammenhengende og når opp mot 12 mil til havs. Selskapet er del av AINMT Scandinavia Holdings AS, som inkluderer Net1 i Sverige og Danmark og ice.net i Norge.


13.11.2014

ALCATEL-LUCENT WINS BREAKTHROUGH CONTRACT IN SCANDINAVIA WITH AINMT TO DEPLOY 4G LTE MOBILE BROADBAND

LTE network in the 450 , 800, 900, 1800 MHz spectrum band to bring high - bandwidth mobile data connections to consumers and businesses in Norway, Sweden and Denmark (Paris, November 13, 2014) Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) is to deploy 4G LTE and IP networking solutions throughout Scandinavia for AINMT Holdings AB. The company will initially roll- out a complete mobile broadband access network – one of the first in the 450 MHz spectrum band – for ice.net in Norway, Net 1 in Sweden and Denmark to enhance services for customers.

Les mer

AINMT is one of the fastest growing mobile broadband operators in Scandinavia. It currently serves broadband connectivity to consumers, as well as providing mission-critical communications to customers such as police, ambulances, coast guard and the Red Cross. The new 4G LTE network will allow AINMT and its subsidiaries to meet the growing demand for high-speed, high-capacity data services in the region.

The network will be rolled out across Norway during 2015 as Alcatel-Lucent replaces a competitors’ existing CDMA network with its 4G LTE solution. Alcatel-Lucent will also conduct trials of high-quality Voice over LTE (VoLTE) services with ice.net in order to prepare for market launch.

Key Facts

 • Alcatel-Lucent will work with AINMT Holdings to roll-out one of the first LTE networks to operate in the 450 MHz band in Norway for AINMT’s subsidiary ice.net. Services will later be expanded to the 800 MHz, 900 MHz and 1800 MHz bands in the country.
 • Alcatel-Lucent will deploy a comprehensive 4G LTE network using products and solutions to deliver and manage high-quality, high-speed broadband access to customers in Norway. These will include the company’s:
  • LTE Radio Access Network (RAN)
  • Evolved Packet Core solution
  • IMS with VoLTE
  • Alcatel-Lucent will provide solutions from its Motive portfolio, including operation support system (OSS) services such as installation, commissioning, network planning and maintenance.
 • Beside the launch of services in Norway, Alcatel-Lucent will work with AINMT Holdings to roll- out LTE networks across Denmark and Sweden.
 • Alcatel-Lucent has established a strong global leadership position in LTE with more than 55 contracts in 30 countries, including two of the largest LTE network roll-outs and multiple ongoing trials worldwide.

Quotes

JD Fouchard, CEO of AINMT Holdings said: “The roll-out of LTE will further strengthen our proposition. We already offer the most comprehensive coverage and now the aim is to be able to enhance speed and capacity and launch mobile broadband services with the first LTE-only network in Norway, Sweden and Denmark. We are excited to also be able to address the smartphone segment in Norway with the most advanced technology.”

Eivind Helgaker, CEO of Norway’s Ice.net said: “We will be the first to launch a 4G LTE network in the 450 MHz band and the first to launch an LTE-only network in the country. This LTE network in combination with 800, 900, 1800 MHz spectrum band will bring high-bandwidth mobile data connections to consumers and businesses in Norway. We are pleased to leverage Alcatel-Lucent’s strengths in mobile broadband and IP networking as well as its key expertise in delivering mission critical support to enterprises, to meet all the needs of our customers as we increase speeds and capacity across the country.”

Luis Martinez Amago, President EMEA of Alcatel-Lucent said: “This is a clear example of the way Alcatel-Lucent is innovating together with customers to offer a real solution that meets their needs in the simplest and most effective way. The new LTE network will give AINMT Holdings ways to deliver even more compelling, and mission-critical services to its fast-growing base of business and government customers throughout Norway, and eventually to Scandanavia as a whole.”

ABOUT ALCATEL-LUCENT (EURONEXT PARIS AND NYSE: ALU
We are at the forefront of global communications, providing products and innovations in IP and cloud networking, as well as broadband fixed and wireless access to service providers and their customers, and to enterprises and institutions throughout the world. Underpinning us in driving the industrial transformation from voice telephony to high-speed digital delivery of data, video and information is Bell Labs, an integral part of the Group and one of the world’s foremost technology research institutes, responsible for countless breakthroughs that have shaped the networking and communications industry. Our innovations have resulted in our Group being recognized by Thomson Reuters as a Top 100 Global Innovator, as well as being named by MIT Technology Review as amongst 2012’s Top 50 “World’s Most Innovative Companies”. We have also been recognized for innovation in sustainability, being named Industry Group Leader in the Technology Hardware & Equipment sector in the 2014 Dow Jones Sustainability Indices review, for making global communications more sustainable, affordable and accessible, all in pursuit of the Group’s mission to realize the potential of a connected world.

With revenues of Euro 14.4 billion in 2013, Alcatel-Lucent is listed on the Paris and New York stock exchanges (Euronext and NYSE: ALU). The company is incorporated in France and headquartered in Paris.

For more information, visit Alcatel-Lucent on: http://www.alcatel-lucent.com, read the latest posts on the Alcatel- Lucent blog http://www.alcatel-lucent.com/blog and follow the Company on Twitter: http://twitter.com/Alcatel_Lucent.

ALCATEL-LUCENT PRESS CONTACTS

SIMON POULTER
simon.poulter@alcatel-lucent.com
T : +33 (0)1 55 14 10 06

KATHLEEN DE SMEDT
kathleen.de_smedt@alcatel-lucent.com
T : +32 3 240 45 97

ALCATEL-LUCENT INVESTOR RELATIONS

MARISA BALDO
marisa.baldo@alcatel-lucent.com
T : +33 (0)1 55 14 11 20

JACQUES-OLIVIER VALLET
jacques-olivier.vallet@alcatel-lucent.com
T : +33 (0)1 55 14 12 49

TOM BEVILACQUA
thomas.bevilacqua@alcatel-lucent.com
T : + 1 908-582-7998

About AINMT

AINMT Holdings AB is the parent company of ice.net in Norway and Net 1 in Sweden and Denmark. The group currently provides 3G mobile broadband internet access, VoIP telephony and machine-to- machine solutions for consumers and businesses, with its unbeatable mobile broadband coverage. It is the only operator to provide nation-wide broadband coverage with an offshore reach of up to 120 km. Our network covers up to 95% of Sweden, up to 98% of Denmark and up to 75% of Norway. AINMT is also the parent company of Ice Communication Norge AS which acquired spectrum in the 800/900/1800 bands in the auction recently held in Norway.

AINMT Holdings AB contact

info@ainmt.com


01.10.2014

ICE OG TELE2 I NORGE INNGÅR AVTALE OM FREKVENSLEIE OG KJØP AV INFRASTRUKTUR

(Oslo, 1. oktober 2014) Ice Communication Norge AS og det Tele2-eide selskapet Mobile Norway AS har inngått en avtale om leie av frekvenser i 900 MHz-båndet. Som en del av avtalen vil Ice kjøpe deler av Tele2s mobilnettinfrastruktur dersom TeliaSonera ABs oppkjøp av Tele2s norske virksomhet godkjennes av konkurransemyndighetene.

Les mer

Tele2 i Norge har gjennom avtalen med Ice fått midlertidig tilgang til 5 MHz i 900-båndet fra 1. oktober 2014 til 1. april 2015.

Ice får kjøpe deler av Tele2s mobilnettinfrastruktur dersom konkurransemyndighetene godkjenner TeliaSonera ABs oppkjøp av Tele2s norske virksomhet. Denne delen av avtalen består av en fast del og en opsjon hva gjelder antall basestasjoner og tidspunktet for eventuell overtagelse.

Partene er enige om å ikke oppgi detaljer om de kommersielle betingelsene i avtalen eller gi ytterligere kommentarer om avtalen.

Eventuelle henvendelser fra media:
Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net: 958 83 035
Henning Lunde, direktør PR og samfunn, Tele2 i Norge: 414 40 595

Om Ice Norge AS
ice.net tilbyr mobilt bredbånd med en unik kombinasjon av hastighet og dekning. Nettverket er i dag basert på 3G-teknologi med radiooverføring på frekvensbåndet 450 MHz. Dette båndet kjennetegnes ved at hver basestasjon gir stor geografisk dekning og ice.net dekker over 75 prosent av Norges areal. Kystdekningen er så godt som sammenhengende og når opp mot 12 mil til havs. Selskapet er del av AINMT Scandinavia Holdings AS, som inkluderer Net1 i Sverige og Danmark og ice.net i Norge.

Om Tele2 i Norge
Tele2 Norge er heleid av det børsnoterte selskapet Tele2 AB. Helt siden Tele2 etablerte seg i Norge i 1995 har selskapet vært en langsiktig utfordrer til de etablerte selskapene. Selskapet har i dag omlag 1,2 millioner kunder og har i dag et mobilnett som dekker ca 75 prosent av befolkningen. Tele2s norske virksomhet består av merkenavnselskapene Tele2, Network Norway, One Call og MyCall.
Tele2 AB er et av Europas ledende telekomselskaper, og tilbyr produkter og tjenester innen fast- og mobiltelefoni, bredbånd, datanett, kabel-tv og innholdstjenester.
For mer info se www.tele2.no og www.tele2.com


06.03.2014

TELCO DATA BLIR INTEGRERT I FULLFINANSIERT ICE

06. mars 2014 – Vinneren av Post- og teletilsynets 4G-auksjon, Telco Data AS, har blitt til Ice Communication Norge AS og søster av Ice Norge AS, som opererer den mobile bredbåndsvirksomheten ice.net. I tillegg har morselskapet hentet 1,5 milliarder svenske kroner i obligasjonsmarkedet for å kunne finansiere ambisiøse planer i Norge.

Les mer

-Disse endringene gir en indikasjon på hvilken retning vi ønsker å gå med Ice i Norge. Vi er nå fullfinansiert for å kunne realisere de spennende og ambisiøse alternativene vi evaluerer, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice Norge AS (ice.net). Helgaker går nå også inn som administrerende direktør i Ice Communication Norge AS (tidligere Telco Data AS).

Både Ice Communication Norge AS og Ice Norge AS (ice.net) vil fremover operere som heleide datterselskaper av det nyetablerte morselskapet AINMT Scandinavia Holdings AB. Ice.net er også fornøyd med at Ingvild Myhre blir styreleder i de norske selskapene. AINMT Scandinavia Holdings AB eier også Net1 i Sverige og Danmark.

AINMT Scandinavia Holdings AB har i løpet av den seneste uken hentet 1,5 milliarder svenske kroner i et obligasjonslån som ble sterkt overtegnet. Selskapet skal søke om å notere obligasjonslånet på Oslo Børs i løpet av 2014. Lånet ble tilrettelagt av Pareto, Swedbank og DNB. Långiverne er hovedsakelig fra skandinaviske land, Storbritannia og USA.

-Interessen for å delta var stor på grunn av vår nåværende posisjon som en nummer-tre aktør i det norske markedet og fordi vi har sikret oss frekvensene i 800, 900 og 1800 MHz-båndene. Lånet styrker både selskapet og handlingsrommet vårt betydelig, sier konsernsjef i AINMT Holdings AB, JD Fouchard.

Ice Communication Norge AS vant frekvenser i 800, 900 og 1800 MHz-båndene i Post- og teletilsynets 4G-auksjonen i desember 2013.

-At ice.net skal samarbeide tett med Ice Communication Norge AS er åpenbart. Vi er godt i gang med å evaluere de mange mulighetene vi har, men detaljene vil vi komme tilbake til, sier Eivind Helgaker.

Ice.net er Norges tredje største aktør innen mobilt bredbånd. Selskapet har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad.

Om Ice Norge AS
ice.net tilbyr mobilt bredbånd med en unik kombinasjon av hastighet og dekning. Nettverket er basert på CDMA2000 3G-teknologi med radiooverføring på frekvensbåndet 450 MHz. Dette båndet kjennetegnes ved at hver basestasjon gir stor geografisk dekning. Teknologien er særlig utbredt i USA og Asia. I dag dekker ice.net over 75 prosent av Norges areal. Kystdekningen er så godt som sammenhengende og når opp mot 12 mil til havs. Selskapet er del av AINMT Holdings AB, som inkluderer Net1 i Sverige og Danmark og ice.net i Norge.

Om Access Industries
Access Industries er en privateid industrigruppe med langsiktig eierskap på verdensbasis. Access' industrielle fokus strekker seg over tre hovedsektorer: naturressurser og kjemikalier, telekommunikasjon og media, samt eiendomsmarkedet. Selskapet ble grunnlagt i 1986 av Len Blavatnik, en amerikansk entreprenør og filantrop. Access Industries er et internasjonalt industriselskap med strategiske investeringer i USA, Europa og Sør-Amerika. Access har forretningskontorer i New York, London og Moskva. (www.accessindustries.com)


14.06.2013

ICE.NET: ÅRSRESULTAT 2012

(14. juni 2013) – Bredbåndsselskapet ice.net omsatte for 292,7 millioner kroner i 2012, en økning på 43 prosent fra 2011. Driftsresultatet endte på 18,4 millioner kroner i 2012, opp fra minus 30,8 millioner i 2011. Selskapets markedsandel for mobilt bredbånd økte samtidig fra 12 til 12,9 prosent.

Les mer

-Årene 2010 og 2011 handlet utelukkende om vekst, volum og investeringer i infrastruktur, mens vi i 2012 skulle begynne å tjene penger. Vi følger altså vår strategiske plan til punkt og prikke, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

ice.nets driftsinntekter endte på 292,7 millioner kroner i 2012 (2011: 205,3 millioner). Driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 35,3 millioner kroner (-18,7). Driftsresultatet (EBIT) var 18,4 millioner kroner (-30,8), med et årsresultat på 12,3 millioner kroner (-36,1). Netto kontantstrøm var på 15,5 millioner i 2012 (5,2).

-Vi er godt fornøyd med året. Både topp- og bunnlinje viser en meget positiv utvikling. Kundeveksten fortsetter å være sterk, sier Helgaker.

-At vi fortsetter å spise markedsandeler mener vi er en refleksjon på nordmenns stadig økende nettbehov. Folk ønsker å være på nett overalt. Ikke bare hjemme i primærboligen, men også i bilen, båten og på hytta. Vi har utviklet et mobilt bredbåndsprodukt som dekker hele dette spekteret. Det er også gledelig at kundeveksten vår fortsetter inn i 2013 i tillegg til at vi ser en økende etterspørsel etter komplementære løsninger til andre operatørers nett, sier Helgaker.

ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad.

signalforbedring

For ytterligere informasjon kontakt:

Ice Norge AS
Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net: + 47 95 88 30 35. Mail: eivind.helgaker@ice.net

Om ice.net
ice.net tilbyr mobilt bredbånd med en unik kombinasjon av hastighet og dekning. Nettverket er basert på moderne CDMA2000 3G-teknologi med radiooverføring på frekvensbåndet 450 MHz. Dette båndet kjennetegnes ved at hver basestasjon gir stor geografisk dekning. Teknologien er særlig utbredt i USA og Asia. I dag dekker ice.net over 75 prosent av Norges areal. Kystdekningen er så godt som sammenhengende og når opp mot 12 mil til havs. Selskapet er del av AINMT Holdings AB, som inkluderer Net1 i Sverige og Danmark og ice.net i Norge.


07.06.2013

ICE.NET INNGÅR NETTSAMARBEID MED NORDISK TELEKOMKJEMPE

(7.juni 2013) – Det norske bredbåndselskapet ice.net inngår samarbeidsavtale med den nordiske telekomkjempen TDC, som satser stort i det norske bedriftsmarkedet. ice.net skal levere bredbåndsdekning i områder av Norge hvor det ikke er tilfredsstillende fastlinjenett.

Les mer

–Under avtalen skal TDC kjøpe trafikk fra ice.net til bruk for deres IP-VPN kunder. Den typiske kunden er bedrifter med avdelingskontorer som er lokalisert hvor fastlinjenettet ikke er godt nok, men hvor behovet kan dekkes gjennom en mobil bredbåndslinje. Maskin-til-maskin kunder, som har behov utover ordinær nettilgang, vil også få en enda mer robust og forutsigbart nettløsning, TDC skal også kjøpe modem og utstyr fra ice.nets hardwareportefølje for bedriftskunder.

–ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad.

-For TDC handler avtalen om å tilby våre kunders medarbeidere kontinuerlig bredbåndsdekning uansett hvor i landet de oppholder seg. I dag benytter vi eget fibernett og leier nett fra Telenor, men det er fremdeles deler av Norge som ikke har tilfredsstillende fastlinjedekning. Med ice.net som samarbeidspartner kan vi tette disse hullene, sier Laurent Mahieu, salgs- og produktdirektør for TDC i Norge.

–TDC tilbyr løsninger innen data-, tele og internettkommunikasjon til bedriftsmarkedet. Selskapet er eneste operatør som har fiberoptisk bredbåndsnett i Norden. I Norge har selskapet blant annet Statens Vegvesen, Norsk Tipping, Skatteetaten og BUFetat på kundelisten. TDC opererer over hele Norden og omsatte for 26,1 milliarder danske kroner i 2012.

-Vi bidrar til å sikre TDCs kunder et mer robust bredbåndstilbud med markedets beste geografiske dekning. Samtidig har TDC et apparat som kan tilby komplette data- og teleløsninger for store offentlige og private virksomheter. Samarbeidet med TDC gir oss derfor tilgang til en kundebase vi ellers ikke ville fått, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

TDC ønsker også å bruke ice.nets bredbånd i perioder mellom bestilling og leveranse på steder hvor TDCs eget fibernett ennå ikke er utbygd.

For ytterligere informasjon kontakt:

Ice Norge AS
Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net: + 47 95 88 30 35. Mail: eivind.helgaker@ice.net

Om TDC Norge
TDC i Norge er et resultat av sammenslåingen mellom TDC Norge og Song Networks i 2004. Selskapet inngår i TDC konsernet, som er Danmarks ledende leverandør av telekommunikasjon, med en årlig omsetning på ca 26,1 milliarder DKK. TDC i Norge har i dag 200 ansatte. Selskapets hovedkontor ligger i Oslo, med avdelingskontorer i Stavanger, Bergen, Kristiansand, Arendal, Porsgrunn og Mandal.

Om ice.net
ice.net ble opprettet i 2003 med en visjon om å tilby bredbåndstjenester til hele Skandinavia, da de øvrige operatørene mente at store deler av befolkningen måtte greie seg uten mobilt bredbånd. ice.net har i dag en dekningsgrad på 75 % i Norge og når opptil 12 mil utenfor kysten. ice.net er leverandør av mobilt bredbånd i Sverige, Norge og Danmark, og tilbyr mobilt bredbånd over 450Mhz frekvensen i disse landene. I mange år var telefoni over denne frekvensen livslinjen til mange mennesker og foretak på landsbygda. Ved hjelp av moderne teknologi bruker ice.net i dag samme frekvens for å tilby internett med den samme gode dekningen. 450Mhz frekvensene består av lange bølger som egner seg godt for topografien i Norge, fordi ice.net i tillegg til dekning i byene, også gir dekning i dype daler, i høye fjell og utenfor norskekysten.


16.05.2013

LOFAVØR INNGÅR AVTALE MED ICE.NET

(Oslo, 16. mai 2013) – ice.net har inngått et strategisk samarbeid med LOfavør, fordelsprogrammet for medlemmer av LOs forbund, om leveranse av mobilt bredbånd til meget fordelaktige betingelser for medlemmene.

Les mer

–Med 900.000 medlemmer over hele landet, er LOfavør representert i alle byer og tettsteder, hver fjordarm og dalsøkk i hele landet. Bredbånd via fastlinje er ikke like utbredt som LOs medlemsmasse selv om behovene ikke er noe mindre i distriktene enn i bykjernene. Behovet for raskt internett er den samme uavhengig av hvor man måtte befinne seg. Mobilt bredbånd fra ice.net vil for svært mange tilfredsstille dette behovet enten man er hjemme, på hytta, i båten eller i bilen. Derfor er vi glade for at LOfavør har valgt å samarbeide tett med oss, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

–Filosofien vår har siden starten vært å levere mobilt bredbånd til hele det norske folk, både i byer og i utkantstrøk. At vi blir foretrukket av LO tolker jeg som en bekreftelse på at vi lykkes, sier Helgaker.

ice.net dekker 91 prosent av norske husstander og 75 prosent av Norges landareal. Dette er en dekning som ingen andre kan skilte med. Selskapet er derfor valgt av virksomheter som Hurtigruten, Fjord1 og NSB i tillegg til over 100.000 øvrige private-, offentlige- og bedriftskunder. Alle med et felles mål – de ønsker selv å bestemme når de kan være på nett. Nå kan også medlemmer av LO-forbundene over hele landet få dette mobile bredbåndet til en svært fordelaktig pris.

–ice.net vil fortsette å bygge ut nettet også i 2013. Medlemmer av forbund i LO inviteres nå til å foreslå hvor i landet vi skal rette kreftene for ytterligere å styrke tjenestetilbudet. Vi skal fortsatt være leverandøren som sikrer folket solid bredbåndsdekning gjennom enkle og gode tjenester i både by og distrikts-Norge, sier Helgaker.

For ytterligere informasjon kontakt:

LO favør
Heidi Myhr, i LO favør: + 47 95 24 56 73.
Ice Norge AS
Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net: + 47 95 88 30 35. Mail: eivind.helgaker@ice.net

Om LOfavør
LOfavør er navnet på fordelsprogrammet for de som er organisert i et LO-forbund. Med 900 000 medlemmer har LOfavør forhandlet gunstige og trygge avtaler. LOfavør eies av LO og forbundene. Gjennom 110 års arbeid har LO og forbundene vektlagt trygghet for gode lønns- og arbeidsvilkår i tillegg til trygghet i privatlivet. Eksempler på dette kan være fra den spede begynnelsen i fagbevegelsen hvor "Begravelseskassene" var et viktig supplement til trygghet på jobben. I 1967 kom innboforsikringen Kollektiv Hjem, Norges eneste innboforsikring uten øvre forsikringssum. I 2011 lanserte de advokatforsikring for sine medlemmer i takt med et mer komplisert privatøkonomisk samfunnsbilde. Dette er bare noen av mange viktige vedtak som trygger medlemmets og deres families privatliv.

Om ice.net
ice.net ble opprettet i 2003 med en visjon om å tilby bredbåndstjenester til hele Skandinavia, da de øvrige operatørene mente at store deler av befolkningen måtte greie seg uten mobilt bredbånd. ice.net har i dag en dekningsgrad på 75 % i Norge og når opptil 12 mil utenfor kysten. ice.net er leverandør av mobilt bredbånd i Sverige, Norge og Danmark, og tilbyr mobilt bredbånd over 450Mhz frekvensen i disse landene. I mange år var telefoni over denne frekvensen livslinjen til mange mennesker og foretak på landsbygda. Ved hjelp av moderne teknologi bruker ice.net i dag samme frekvens for å tilby internett med den samme gode dekningen. 450Mhz frekvensene består av lange bølger som egner seg godt for topografien i Norge, fordi ice.net i tillegg til dekning i byene, også gir dekning i dype daler, i høye fjell og utenfor norskekysten.


07.05.2013

ICE.NET FJERNER RISIKO VED KABELBRUDD

(Oslo, 7. mai 2013) – Bredbåndsselskapet ice.net har utviklet et produkt som sikrer automatisk back-up for betalingsterminaler i butikk, uavhengig av hvilket selskap som leverer fastlinje-bredbåndet.

Les mer

Norge er i verdenstoppen når det gjelder kortbetaling. I følge Norges Bank utgjorde kontanter bare seks prosent av totalverdien på betalingsmidlene i 2011. En utfordring er derimot at norsk handelsvirksomhet årlig taper millioner av kroner i omsetning grunnet brudd på bredbåndslinjer som drifter betalingsterminaler i butikk.

–Dette er enkel matematikk; kombinasjonen av to bredbåndsnett vil alltid vil være mer robust enn bare ett. Å ikke ha en effektiv back-up for drift av betalingsterminaler er økonomisk risikosport for handelsvirksomhet, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net

Ice.nets nyutviklede back-up produkt er en variant av ruteren R90 med dedikert WAN-port for tilkobling av internett fra valgfri bredbåndleverandør. Ved kabelbrudd og bortfall av den primære fastlinjeforbindelsen vil ice.net CDMA-baserte bredbånd automatisk overta, slik at kortterminaler og kassasystemer fortsetter å fungere som de skal.

Selskapet Point Transaction Systems AS (Point), som i dag har omtrent 50 000 betalingsterminaler hos norske handelsvirksomheter, er den første aktøren tar ice.nets nye back-up løsning for kortterminaler i bruk.

–Vi har sett flere eksempler på virksomheter som har tapt titusenvis av kroner i omsetning fordi de har opplevd kabelbrudd på bredbåndstilførselen. Kortterminalers reserveløsning, som personalet delvis må fylle ut manuelt, er altfor tidkrevende for en moderne, travel virksomhet. Derfor tilbyr vi nå en automatisk back-up fra ice.net med våre betalingsterminaler, sier Per Kristian Nauste, administrerende direktør i Point Transaction Systems AS.

–Norske virksomheter trenger enkle, rimelige og stabile back-up løsninger. At vi kan tilby dette som hyllevare gjennom samarbeid med ice.net vil sørge for at mange bedrifter og servicekontorer ikke går på unødvendige omsetningstap ved et kabelbrudd, legger Per Kristian Nauste til.

Ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad. Point har tidligere brukt ice.nets mobile bredbånd i områder av Norge som ikke tilfredsstillende fastlinjedekning.

For ytterligere informasjon kontakt:

Ice Norge AS
Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net: + 47 95 88 30 35.
Mail: eivind.helgaker@ice.net

Om Point
Point Transaction Systems AS er en Norges ledende leverandører av betalingsterminaler med tilhørende utstyr og tjenester. Selskapet leverer løsninger for elektroniske betalinger til alle typer miljøer – alt ifra den lille lokale butikken, til butikker tilhørende store internasjonale konsern. Point Transaction Systems inngår i Point-konsernet, som har virksomheter i Sverige, Danmark, Finland, Island, Estland, Latvia, Litauen og Frankrike. Konsernet yter service til ca 680 000 betalingsterminaler og mer enn 20 000 e-handelsplattformer i Europa. Point-konsernet har ca 800 medarbeidere, hvorav ca 90 i Norge. Point-konsernet er en del av VeriFone Systems Inc, et verdensledende selskap innen betalingsløsninger notert på New York Stock Exchange. For mer informasjon, besøk gjerne www.point.no eller www.pointinternational.com

Om ice.net
ice.net ble opprettet i 2003 med en visjon om å tilby bredbåndstjenester til hele Skandinavia, da de øvrige operatørene mente at store deler av befolkningen måtte greie seg uten mobilt bredbånd. ice.net har i dag en dekningsgrad på 75 % i Norge og når opptil 12 mil utenfor kysten. ice.net er leverandør av mobilt bredbånd i Sverige, Norge og Danmark, og tilbyr mobilt bredbånd over 450Mhz frekvensen i disse landene. I mange år var telefoni over denne frekvensen livslinjen til mange mennesker og foretak på landsbygda. Ved hjelp av moderne teknologi bruker ice.net i dag samme frekvens for å tilby internett med den samme gode dekningen. 450Mhz frekvensene består av lange bølger som egner seg godt for topografien i Norge, fordi ice.net i tillegg til dekning i byene, også gir dekning i dype daler, i høye fjell og utenfor norskekysten.


12.02.2013

SURFEGLADE NORDMENN TAR BREDBÅNDET UT PÅ LANDEVEIEN

(Oslo, 12. febr 2013) – Med 70 prosent av Norges befolking som brukere av smarttelefoner og mer enn én million nettbrett-eiere, dobles mobil datatrafikk årlig her til lands. Som et resultat av nordmenns stadig økende nettappetitt introduserer bredbåndsselskapet ice.net nå en egen «bilpakke» som flytter bredbåndet ut av stua og inn i bilen.

Les mer

Den mobile bredbåndsløsning kan installeres i alle person- og varebiler. I tillegg har ice.net inngått distribusjonsavtaler med Norges største bilimportør og en av landets største verksteds- og bilutstyrskjeder.

Ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal.

–Nordmenn er i europatoppen når det gjelder surfing fra mobiltelefoner og nettbrett. Tendensen er også at norske familier har flere smarttelefoner og nettbrett per husstand. I stedet for at to-tre personer surfer på hvert sitt ustabile mobiltelefonabonnement på vei til hytta, vil alle nå kunne koble seg på nett gjennom en felles bredbåndsruter i bilen. Bredbånd i bil er neste skritt for å tilfredsstille nordmenns stadig økende surfebehov, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Brukervennlighet kjennetegner det nye bilproduktet. Bredbåndsruteren kan flyttes mellom bil, hytte og hjem – alt på samme abonnement. I bilen kobles ruteren enkelt på bilens 12-volts uttak og man tar den i bruk uten å gå gjennom en krevende installasjonsprosess. Av sikkerhetsmessige hensyn anbefales det å ha ruteren montert i bagasjerommet.

–Med en gang man vrir om tenningsnøkkelen vil alle i bilen ha tilgang på trådløs bredbåndsone. Det er like enkelt som å koble seg opp på det trådløse nettverket hjemme eller på kontoret, sier Eivind Helgaker

ice.net har også inngått samarbeidsavtale med Norges største bilimportør Harald A. Møller AS, som importerer og selger Volkswagen, Skoda og Audi, og verksteds- og bilutstyrskjeden BilXtra. Harald A. Møller AS vil fremover tilby ice.nets mobile bredbånd som ekstrautstyr i sine personbil- og varebilmodeller.

– Frem til nå har mobilt bredbånd i hovedsak vært tilgjengelig på tog, buss, ferger samt i noen få premium bilmodeller. Gjennom avtalen med ice.net blir bredbånd i bil for første gang et folkeprodukt. Som importør og forhandler av tre av Norges største bilmerker er vi stolte av å kunne tilby bredbånd i bil til alle familier som ønsker å surfe på landeveien, sier Jaran Lea, produktsjef i Harald A. Møller AS.

BilXtra skal selge ice.nets mobile bredbånd via selskapets 220 verksteder samt 75 bilutstyrsbutikker.

–Smarttelefon og nettbrett som fungerer like godt på landeveien som hjemme er kjernen i fremtidens bilunderholdning. Man kan spille favorittmusikken sin, og neste skritt blir å streame film til TV-skjermer i baksetet. Som markedsleder for lyd og bilde til bil ser vi på bredbåndsløsningen fra ice.net som en avgjørende brikke for å dekke nordmenns økende underholdningsbehov i bil. Derfor tar vi bil-bredbåndet inn i produktsortimentet vårt, slik at folk over hele landet enkelt kan kjøpe det over disk, sier Martin Helle markedsdirektør i BilXtra.

Ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad.

For ytterligere informasjon kontakt:

Ice Norge AS Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net: + 47 95 88 30 35.
Mail: eivind.helgaker@ice.net


12.02.2013

ICE.NET SIGNERER DISTRIBUSJONSAVTALE MED BILXTRA

(Oslo, 12. febr 2013) Ice.net har inngått avtale med BilExtra, en av Norges ledende verkstedkjeder og forhandlere av bilutstyr, om distribusjon av ice.nets nye «bredbånd i bil»-produkt.

Les mer

Gjennom avtalen skal BilXtra selge ice.nets mobile bredbånd via selskapets 220 verksteder samt 75 bilutstyrsbutikker.

–Smarttelefon og nettbrett som fungerer like godt på landeveien som hjemme er kjernen i fremtidens bilunderholdning. Man kan spille favorittmusikken sin, og neste skritt blir å streame film til TV-skjermer i baksetet. Som markedsleder for lyd og bilde til bil ser vi på bredbåndsløsningen fra ice.net som en avgjørende brikke for å dekke nordmenns økende underholdningsbehov i bil. Derfor tar vi bil-bredbåndet inn i produktsortimentet vårt, slik at folk over hele landet enkelt kan kjøpe det over disk, sier Martin Helle markedsdirektør i BilXtra.

Med 70 prosent av Norges befolking som brukere av smarttelefoner og mer enn én million nettbrett-eiere, dobles mobil datatrafikk årlig her til lands. Som et resultat av surfesultne nordmenns stadig økende nettappetitt har ice.net nylig introdusert muligheten for å flytte bredbåndet ut av stua og inn i bilen. Den mobile bredbåndsløsningen kan medbringes i alle person- og varebiler.

–Nordmenn er i europatoppen når det gjelder surfing fra mobiltelefoner og nettbrett. Bredbånd på landeveien er neste naturlige skritt for å tilfredsstille nordmenns stadig økende surfebehov At en stor og seriøs aktør som BilXtra kommer inn på distribusjonssiden understreker potensialet som ligger i «brebånd i bil»-produktet vårt. Vi ser frem til å samarbeide med BilXtra for å gjøre dette til en suksess, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.

Ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad.

For ytterligere informasjon kontakt:

Ice Norge AS Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net: + 47 95 88 30 35.
Mail: eivind.helgaker@ice.net


12.02.2013

NORGES STØRSTE BILIMPORTØR INNGÅR AVTALE MED ICE.NET

(Oslo, 12. febr 2013) I forbindelse med lanseringen av ice.nets «bredbånd i bil»-produkt har selskapet inngått samarbeidsavtale med Norges største bilimportør Harald A. Møller AS, som importerer og selger Volkswagen, Skoda og Audi. Gjennom avtalen vil Harald A. Møller AS fremover tilby ice.nets mobile bredbånd som ekstrautstyr i sine personbil- og varebilmodeller.

Les mer

–Frem til nå har mobilt bredbånd i hovedsak vært tilgjengelig på tog, buss, ferger samt i noen få premium bilmodeller. Gjennom avtalen med ice.net blir bredbånd i bil for første gang et folkeprodukt. Som importør og forhandler av tre av Norges største bilmerker er vi stolte av å kunne tilby bredbånd i bil til alle familier som ønsker å surfe på landeveien, sier Jaran Lea, produktsjef i Harald A. Møller AS.

Med 70 prosent av Norges befolking som brukere av smarttelefoner og mer enn én million nettbrett-eiere, dobles mobil datatrafikk årlig her til lands. Derfor har ice.net nå introdusert en bærbar bredbåndsløsning som kan flyttes mellom hjem, hytte og bil – alt på samme abonnement.

–Å få Norges største bilimportør og –forhandler på laget er enormt viktig for oss. Harald A. Møller kjenner bilmarkedet bedre enn noen andre. Når de velger å gjøre bredbånd i bil tilgjengelig gjennom sine bilmerker tolker vi det som nok en bekreftelse på at bilpassasjerer her til lands er mer enn klare for å kunne surfe på bredbånd av god kvalitet nærmest overalt på landeveien, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net

Bredbåndsruteren kan medbringes i alle person- og varebiler. Ice.net har bredbåndsdekning i 75 prosent av Norges totale landareal. Ingen andre nettleverandører er i nærheten av å ha like stor geografisk dekningsgrad.

For ytterligere informasjon kontakt:

Ice Norge AS Eivind Helgaker, administrerende direktør, ice.net: + 47 95 88 30 35.
Mail: eivind.helgaker@ice.net


Kundeservice

Du kan ringe oss på:
21 00 00 00
Mobil og Mobilt bredbånd
Hverdager: 08:00 - 20:00
Lørdag: 08:00 - 16:00

Personvern og sikkerhet

Personvernloven
ICE Norge AS bruker varemerket ice.net i all sin kommunikasjon. ice.net’s behandling av personopplysninger skjer i samsvar med Personvernloven.

Cookies - informasjonskapsler
En cookie er en liten tekstfil/informasjonskapsel som blir lagret på din harddisk av nettstedet du besøker. Filen inneholder informasjon og blir blant annet brukt til å støtte deg som bruker og gjør det mulig for oss å tilpasse nettsidene til dine behov. Det medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, og gjør at vi kan tilby deg en tjeneste som virker best mulig.

Du finner mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på blant annet internettsidene til Datatilsynet og Trygg bruk, et tverreuropeisk EU-støttet prosjekt som arbeider med å øke kunnskapen om Trygg Bruk av Internett for barn og unge.